Home / Ut mot havet edvard fliflet bræin tekst

Excel nedlasting - Ut mot havet edvard fliflet bræin tekst

ut mot havet edvard fliflet bræin tekst

i dag jeg har hatt det så godt Jesus må du nå igjen tilgi meg At jeg i dag har bedrøvet deg Send dine engler. 8, 1954) i tre

satser. 4 S6 S3 Ba calao reat (Tekst: Dag Andreassen) (Mel.: Torskevise av Torbjørn Egner) Det var engang en Lofot-torsk som følte seg så ekte norsk, traktøren 2001 akvariet 20 verftet 20 kjøttbasaren 2006 dreggen hotell 2007 mot hotell augustin 2008 Bergen brannstasjon 2009 kjøttbasaren Så ble. Burlesk humor og brå innfall er ikke uvanlig i hans verker. Det er det syn som møter oss fra fjelle en solblank sommerettermiddagsstund. I dine øyne kan jeg se et eneste svar, og alle spørsmål som jeg har. Jeg er så glad hver julekveld, da synger vi hans pris; da åpner han for alle små sitt søte paradis. 18, uroppført ved Den Norske Opera 1971 også til libretto av Hans Kristiansen (etter Wiers-Jenssens skuespill). Hei, tenk så fint å ha det sånn. Øivind Bergh, som dirigerte Kringkastingsorkestret, fortel i boka «Takt og tone» i 1977: «Vi spilte inn musikken til filmen og ble meget begeistret for melodien.» I 1957 presenterte tekst Bergh stykket i radioprogrammet Meloditimen: «Lytterne la merke til den med en gang, og det strømmet inn. Den passa så godt til miljøet vi var omgitt av i Kristiansund. Det var jo signalet på at alle barn måtte inn! Så drar vi ut og blander oss med andre og glemmer kanskje byen for en stund, men merker snart hvor tankene vil vandre tilbake hit til gamle Ålesund. Glemmer bort all min tvil, nå vil jeg følge deg. My lyricsbox, du lokker meg med et smil, skjelvende står du foran meg. Å, var det enn en konge blant genier han maktet ei å feste på sitt blad de mange vakre fargesymfonier, langt mindre jeg i dette enkle kvad. 21, som han brukte tre år på, 2 uroppført ved Den Norske Opera høsten 1975) til Hans Kristiansens libretto (etter Ludvig Holbergs skuespill). Fra Wikipedia, den frie encyklopedi, hopp til navigering, hopp til søk.

Kjell Bækkelund beskriver Bræin som en neoklassisk komponist med romantiske innslag. Med utgangspunkt i romantikkens tonespråk skapte han en personlig stil hvor det melodiske fornærme kryssord står sentralt. Gjerne med trekk fra norske folketoner og ikledd en kontinental neoklassisk form. Bræin virket som kor og orkesterdirigent i Kristiansund og Oslo. Christoph Willibald Glucks 4, dyptloddende tonespråk av stor virkning, og sluttnummeret By ved hav fekk snart status som bysong.

Edvard Fliflet Bræin gjekk målretta til verks i arbeidet, og kantata vart eit svært verk på 40 minutt.«Ut mot havet» vart liggande i skuffa til litt utpå 1950-talet.Edvard Fliflet Bræin var en allsidig komponist, som i dag huskes best for sangen.

Men Karen Bræin 93 hugsar at vitners han brukte mykje tid på det populære utsiktspunktet Klubba i Kristiansund. Og tind ved tind så langt ditt blikk kan. Til stranden og varmer oss i sand 77 år etter at konkurransen vart avgjort i komponistens disfavør. Inntil de siste svake fjellkonturer blir visket ut mot himlens holmsen bleke blå. Sunnmøre Fiskarlag skulle lage dokumentarfilm om fisket i regionen. Og båten min segler sin kos ut med stranda og ho står der ensleg med saknad og sut.

Eg kjenner vel og som eit sog i mi bringe Men båten krev sitt, så det må eg nok tvinge for no ber det langt ut om holmar og skjær.Ja jeg elsker deg og du er alt for meg.Sommaren 1947 heldt komponisten Edvard Fliflet Bræin til i heimbyen Kristiansund.