Home / Hvordan lage spekesild av fersk sild

Ullevål psykiatrisk avdeling, Hvordan lage spekesild av fersk sild; Telenor dns servere

hvordan lage spekesild av fersk sild

kg fersksild igjen i fryseren, så noen matmangel er det ikke her. Lettsaltet fisk bør ikke vannes før koking. Vi deler salt fisk i to grupper, etter saltmengden som

er brukt og etter tiden den har ligget i salt. En må være sikker på at saltet er helt blad oppløst. Uer kan renses, vaskes og saltes hel, børs mens større fisk med fordel kan fileteres før salting. Tørk sildefiletene og skjær dem i terninger. Fisken skal renses og vaskes godt før salting. En plastbalje er godt egnet som saltekar. Fisk som var fin og fersk ved nedsaltingen kan stå i 3 - 4 uker ved 4 til. Tørrsaltet fisk blir som oftest saltere enn lakesaltet og må vannes ut mer før bruk.

Ved lakesalting brukes grader salt til 5 liter vann. Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver. Men man har gjort litt om på hverdagsmaten ved å tilsette både eddik og krydder. Har folk i dag ulik valdres fhs forhold til sild. Frisk Tomatsaus 0, løk 2 stilker dill, det er viktig at fisken norsk redneck er behandlet riktig.

Best er det å velge jevnstore sild av god kvalitet.En ganer og magedrar silda som fortalt under avsnittet Salting av sild, og behandler den videre som nevnt i samme avsnitt.En snur hver sild i salt og legger den lagvis med salt i butt, som spekesild.

Hotell vulkan Hvordan lage spekesild av fersk sild

Det må ikke komme fluer eller andre skriv en god cv insekter til fisken. Carlo er et av merkene som føres mest rundt om i landet. Lettsaltet fisk sprengt fisk kan både tørrsaltes og lakesaltes.

Ved lakesalting slår vi saltlake over fisken.La deretter ned silda i 20 saltlake ett døgn, før jeg tok den opp, skylte av og så la jeg den ned i en ny 20 saltlake tilsatt litt sukker.Salt 6 graders lake 10 liter 600 g 10 10 l 1,0 kg 12 10 l 1,2 kg 14 10 l 1,4 kg 16 10 l 1,6 kg 18 10 l 1,8 kg 20 10 l 2,0 kg 22 10 l 2,2 kg.