Home / Mobiltelefon for eldre

Hanne fremstad. Mobiltelefon for eldre, 14 mai helligdag

mobiltelefon for eldre

vært litt bedre. Alle mobiler er ikke kompatible med høreapparat, noe som resulterer i at du i noen tilfeller må ta av høreapparatet, andre ganger ikke. Til mobilen

får du også en bordlader, et praktisk tilbehør fordi du slipper å sette inn ladekontakten i mobilen hver gang den må lades. Om det er mulig, vær selv med når du skal kjøpe mobil. Doro 612 finnes i svart eller lekker aubergine, og med i pakken finnes en smart bordlader der du kjapt og lett kan plassere mobilen når du ikke bruker den. Det følger heldigvis med en bordlader, ettersom beskyttelsen over ladeuttaket ikke er beregnet på personer med begrenset "pirke-mulighet". Et pluss i margen for at det også finnes lommelykt. Denne testen refererer først og fremst til seniorer, og disse telefonene kalles da også seniormobiler. Denne mobilen er ikke riktig like lett å håndtere som Doro 612, ettersom tastene er mindre og sitter tettere. Den har også en hurtigtast til radioen, slik at du slipper å gå inn i menyene men bare kan koble til headsettet som følger med og lytte. EziSmart-app er gratis og kan installeres fra denne. Bjørn Eirik Loftås, teknologijournalist hos forbrukernettsiden og digitalekspert i TV2, mener også at det har skjedd mye med brukervennligheten på vanlige smarttelefoner de siste åra. Laderen er av den praktiske USB-typen, noe som gjør at du kan benytte samme ledning for å overføre bildene du har tatt med mobilen til PC-en. Du får en sms på telefonen din når klokken kan hentes på ditt nærmeste postkontor. Funksjonshemmede kan også streve fordi mobilen er basert på finmotorikk. Hvorfor skal man være nødt til å avstå fra en mobiltelefon bare fordi man ikke kan håndtere en smartmobil som er altfor teknisk for dine behov, eller fordi synet svikter eller fingrene ikke riktig vil hva du vil? EziSmart-pakken består av et smarttelefonetui med fullt tastatur med store tydelige fysiske knapper som kan brukes sammen med Android smarttelefoner. Dette er noe som er verdsatt av de eldre i testen, forteller Røhne. Enkelt å finne fram, eziSmart er blitt godt mottatt av brukerne siden det hjelper en nybegynner eller en som ikke kan bruke skjermtastaturet til å mestre å bruke smarttelefonen, mener sintef-forskeren. For de som har noen form for funksjonshemming, kan det være gull verdt å ha en mobil som er lettere å holde, har tydeligere skjerm og et mer funksjonelt tastatur. Besest: Doro 612, denne vippbare mobilen føles robust og vel gjennomtenkt, med mange bra funksjoner. Mobilen er enkel å komme i gang med. Du når oss også på telefonnummer. Sånn kan det ikke være, tenkte gründer Richard Chan, og fant en løsning på problemet. Panasonic KX-TU301, fra Panasonic kommer testens største mobil, som mest av alt minner om en vanlig håndenhet til en trådløs hjemmetelefon og som passer for deg som ikke vil ha en masse "ekstra-av-alt" som bare kompliserer det hele. Den er utformet på en måte som gjør at den ligger stødig i hånden, og fås i svart eller hvit. Tastene lyser i mørket, og du kan stille inn hvor lang tid du vil at det skal ta før tastelåsen blir aktivert.

Mobiltelefon for eldre

Selv for dem som strever med for eksempel skjelvinger. Men hun har begynt å glemme. Jo færre ledninger det er å holde styr. Uten at vi behøver for å engste oss. Brukervennlige smarttelefoner, og passer for deg som ikke er interessert i utseende eller behøver en masse ekstra dilldall. Blir det ekstra enkelt å taste.

Bruken av en smarttelefon kan være intuitiv også for eldre, men små skjermtaster er ofte utfordrende.Funksjonshemmede kan også streve fordi mobilen er basert på finmotorikk.Se hvordan Doro bringer sin ledende ekspertise innen mobilteknologi for eldre til de raskt voksende områdene mHelse og TeleCare.

Typisk 5 2 tommer eller større, følg bare instruksjonene i forkjøpsrett obos regler startguiden, avslutter Røhne. Heldigvis synes hun singles day at det er greit å gå med klokken. Bruksanvisningen byr ikke på noen større problemer. Sier Loftås, appen fungerer på iPhone, savnet av både SOS og nødknapp drar karakteren ned. Opplyser Røhne, dette gjør det enkelt å finne fram. IPad og Android, og både skjerm og lyd er klar og tydelig. Med kameraet kan du ta bilder som du så sender til venner og bekjente. Tastene er store, enkle å trykke ned og lyser bra i mørke miljøer. Jeg vil imidlertid anbefale å kjøpe en mobil med litt størrelse på skjermen. Og det gir oss i familien en trygghet om at vi kan finne henne hvis hun går seg bort.

Appene gir mulighet for personlig tilpasning av grensesnittet på smarttelefonen.Tastaturtastene er ergonomisk utformet som små skåler som gjør at de er enkle å identifisere og bruke.